Next Step Natuurretraite

Drenthe

16- 21 sep 2024

Next Step – Natuur en zelfontwikkeling

Zoek je manieren om meer rust en duidelijkheid in je leven te brengen?

Deze Next Step Natuurretraite nodigt je uit. Een plek waar je tot rust komt en helemaal jezelf kunt zijn. Je ontdekt hoe je persoonlijk groeit door nieuwe stappen in je leven te zetten. We leren je anders om te gaan met uitdagingen, je gedachten en gevoelens. Zo bouw je aan een leven dat voor jou waardevol en zinvol is.

Je mag er Zijn. Je bent Welkom.

Ontdek de helende werking van de natuur, de schoonheid van eenvoud, de kracht van stilte, en het bewust leven in het hier-en-nu. Deze week van zelfontdekking en heling is een stap-voor-stap proces, altijd met diep respect voor wie jij bent en wat je allemaal nog meer in je hebt.

Voel je een verlangen naar verandering of verbetering in jezelf? Of ben je misschien sceptisch, maar toch nieuwsgierig? Onze 5-daagse natuurretraite biedt je de kans om zelf te ontdekken wat het beste voor jou werkt.

In het kort

Coachgesprek

Voor wie is deze retraite bedoeld?

Klik op de vragen hieronder om te zien wat de retraite jou kan bieden

Ontdek hoe je anders kunt omgaan met stress en uitdagingen. In een wereld bomvol prikkels voelen velen zich snel overweldigd. Dit kan zelfs tot een burn-out leiden. Onze retraite helpt je uit deze cyclus te stappen. Je leert je balans telkens opnieuw te vinden.

Het helpt vaak om op een andere manier naar je situatie te kijken of jezelf wat tijd te geven om in alle rust te bezinnen. Onze retraite geeft je deze mogelijkheid. Je ontdekt hoe je keuzes maakt en hiervoor praktische stappen zet.
Laat ons je begeleiden om je innerlijke vuur aan te wakkeren en je echte verlangens om te zetten in concrete ‘Next Steps’ richting een zinvol leven
Misschien heb je de wens om een ‘oud’ leven af te sluiten en met vernieuwde energie een nieuw hoofdstuk te starten. In onze retraite besteden we liefdevolle aandacht aan zowel het verleden als aan de toekomst.
Dit vormt de kern van onze retraite. Tijdens deze bezinningsweek leer je vanuit je hart te leven en te werken. Je ontdekt wat voor jou werkelijk belangrijk is en hoe je daarin concrete stappen kunt zetten.

Persoonlijk gesprek

Voelt onze coachingretraite als een persoonlijke en spannende stap voor jou? Twijfel je of deze retraite wel bij jou past?

Dan nodigen we je uit voor een vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek, waarin je al je vragen kunt bespreken voordat je besluit.

Samen kunnen we verkennen of onze retraite aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen.
Solotijd in de natuur

Nieuwe keuzes vanuit je diepste verlangen

Stel je voor: je ligt op een mooie plek op de hei bij een zandverstuiving. De Drentse natuur omarmt je. Liggend op je rug kijk je naar de vogels, terwijl je mijmert en schrijft over jouw proces. De stilte nodigt uit om te vertragen, te verstillen en terug te keren naar de essentie. Je gaat dieper ervaren wie je bent en wat belangrijk voor je is. Oefeningen die we als groep doen ondersteunen jouw proces nog verder. Zodat je bewuste keuzes gaat maken, in lijn met je diepste verlangens.

"Ik gun iedereen deze bijzondere ervaring, die niet uit te leggen is, maar je moet ervaren. Het mooiste kado voor jezelf!"

Wandelgebied Drents Friese Wold

Meer dan een gewone retraite

Deze retraite, liefdevol begeleid door Johan en Helene, twee ervaren en kundige (natuur)coaches, staat in het teken van heling door de natuur, diepgaande zelfontdekking en het opdoen van nieuwe energie.

Het unieke van deze retraite is de combinatie van spiritualiteit en aardsheid. Er worden (wandel)meditaties, opstellingen, leefprincipes en wijsheden van de natuur en natuurvolkeren gebruikt. Hiermee ga je diepere verbindingen aan met jezelf, anderen én met de natuur. Dit vullen we aan met mindfulness, zelfcompassie, acceptatie en commitment technieken via wetenschappelijk bewezen coachingmethoden. Je ontdekt je persoonlijke kracht, je hart en innerlijke wijsheid. Hiermee krijgt je leven een duidelijke richting en betekenis. Je zet koers in die richting door concreet nieuw gedrag te ontwikkelen. Oude patronen die je belemmeren zijn niet meer nodig. Je gaat daadwerkelijk invulling geven aan een leven dat voor jou betekenisvol is.

Vanuit rust en inzicht werk je zo toe naar concrete manieren om deze inzichten toe te passen in je dagelijks leven.

"Een bijzonder waardevolle ervaring die me dichter bij mijn kern heeft gebracht. De combinatie van rust, begeleide reflectie en groepsdynamiek werkte erg goed. De begeleiders waren kundig, ervaren en persoonlijk betrokken. Ze wisten daarmee een fijne en open sfeer te creëren waarin ik mezelf veilig voelde me open te stellen en de groepsdynamiek kon floreren. De vele ontroerende en leuke momenten met de groep en de begeleiders waren heel dierbaar. Eigenlijk zou iedereen periodiek een dergelijke retraite moeten doen bij wijze van mentale en spirituele hygiëne."

De vuurkorf in de tuin - 1 op 1 coaching

3 maanden online coaching na afloop

Na de retraite bieden we je drie maanden extra coaching aan. Dit is inbegrepen bij je deelname. Deze online of telefonische coaching is volledig vrijblijvend. Jij beslist zelf of je er gebruik van wilt maken.

Als begeleiders vinden we het belangrijk dat deze retraite je echt datgene biedt waar je naar op zoek was. Tijdens de retraite lijkt het meestal makkelijker dan in de dagelijkse praktijk. Omdat wij het heel belangrijk vinden dat je ook thuis of op je werk verder kunt met wat je over jezelf ontdekt hebt en je nieuwe richting in je leven, bieden we de eerste 3 maanden na afloop nog online coaching aan.

Het toepassen van de inzichten van de retraite thuis kan uitdagend zijn, vooral in de eerste weken. Soms is een online gesprek met je coach dan al voldoende om je op de gekozen richting te houden.

"Tijdens de retraite heeft het vertragen heel veel impact op mij gehad. Het krijgen voor tijd voor gevoelens en verlangen naar was een openbaring.
De groep sessies met de verschillende thema's met later de 1 op 1 sessies heeft mij inzicht en rust gegeven om een andere weg te gaan bewandelen welke beter aansluit aan mijn werkelijke behoeftes en verlangen.
Chapeau!"

Ervaringen van eerdere deelnemers

Overzicht van het programma

Ma. : Aankomst (17:00-18:00)
 • Aankomen en landen
 • Je eigen (slaap)plek installeren
 • Kennismaking met de groep
 • Toelichting programma
Di. : Aanwezig Zijn
 • Mindfulness vaardigheden (in de natuur)
 • Gronden & centreren (in de natuur)
 • Lichaamsbewustzijn
 • Zelfcompassie en zelfzorg
Wo.: Je Openstellen
 • Levensverhalen
 • Anders leren omgaan met lastige situaties, gevoelens en emoties
 • Familie- & natuur-opstellingen
 • 12 uurs-solo (optioneel)
Do. : Je toekomst verkennen
 • Visualiseren van je verlangens
 • Wat laat je achter en wat neem je mee naar de toekomst
 • Kernwaarden en richting bepalen
Vr. : Doen wat er toe doet
 • Ervaringsgerichte concrete Next Steps zetten
 • Omgaan met tegenslagen
 • Zelfvertrouwen & -waardering versterken
Za. : Vertrek (9:30 uur)
 • Inpakken, opruimen 
 • Afscheid nemen

Van dinsdag t/m vrijdag zijn er ook meditaties, persoonlijke coaching en gezamenlijke talking stick sessies. We zijn veel in de natuur. Uiteraard is er voldoende vrije tijd voor jezelf.

"Ik had verwacht hindernissen in het leven op te zoeken en een manier te vinden om hiermee om te gaan. Dat is gelukt! Net zoals rust vinden. Met dit natuur programma ga je de verdieping in, en vind je innerlijke rust".

Ons verblijf in Welhoven

Wie zijn de coaches?

Praktische informatie

Aanmeldformulier:

natuurretraites-logo-scaled.webp

Ik wil graag een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek:

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Dankjewel voor het invullen van het evaluatieformulier

Hartelijke groet,
Johan en Helene

Dankjewel voor het invullen van het inschrijfformulier

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor onze webinar.
We sturen binnenkort de zoomlink naar je e-mail adres.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

natuurretraites logo

Aanmelden voor Nieuwsbrief Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

natuurretraites logo

Contact opnemen