Next Step Retraite 

In harmonie met jezelf 

2024

Next Step – In harmonie met jezelf en de natuur

Verlang je naar meer harmonie met jezelf en de natuur? Wil je ontsnappen aan de hectiek van je dagelijkse leven, jezelf herontdekken en op een dieper niveau begrijpen? Zoek je naar inspiratie en helderheid over je volgende stappen? Dan is de 4-daagse Next Step natuur retraite in Drenthe, bij Welhoven in Vledderveen, de ideale gelegenheid.

Dit is geen typische retraite om alleen tot rust te komen, maar een retraite-met-coaching. Je wordt uitgenodigd tot een diepgaande verbinding met jezelf en de natuur. Onder begeleiding van Johan en Helene, twee ervaren coaches, ga je de diepte in met meditaties, solo-momenten, opstellingen en coaching, afgestemd op jouw specifieke behoeften. De inzichten die je opdoet, neem je blijvend mee naar huis. Je volgende stap om dit vast te houden, wordt helder.

In het kort

Solotijd in de natuur

Nieuwe keuzes vanuit je diepste verlangen

Stel je voor: je ligt op een mooie plek op de hei bij een zandverstuiving. De Drentse natuur omarmt je. Liggend op je rug kijk je naar de vogels, terwijl je mijmert en schrijft over jouw proces. De stilte nodigt uit om te vertragen, te verstillen en terug te keren naar de essentie. Je gaat dieper ervaren wie je bent en wat belangrijk voor je is. Oefeningen die we als groep doen ondersteunen jouw proces nog verder. Zodat je bewuste keuzes gaat maken, in lijn met je diepste verlangens.

"Dit programma laat je terugkeren naar de rust in jezelf. Ik weet nu wat mij te doen staat, en voel daar vertrouwen in vanuit mijzelf".

Coachgesprek

Voor wie is deze retraite bedoeld?

Dus, ben jij klaar voor je ‘next step? Wil je leren van je uitdagingen en moeilijkheden, en sta je open voor het onderzoeken van je innerlijke wereld? De 4-daagse Next Step natuur retraite in Drenthe biedt je de ruimte en de tools om de volgende stappen in je persoonlijke ontwikkeling te zetten. Kom en ervaar het zelf. 

Diverse plekken bij de vijver in de tuin van Welhoven

Wat levert deze Next Step Natuur Retraite jou op?

  1. Bewustzijn en Zelfverbinding: in de natuurlijke rust van het Drents-Friese Wold, ontwaakt een dieper bewustzijn van jezelf en je verlangens.
  2. Balans en Vernieuwing: even ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Je hervindt je balans en vernieuw je levensenergie.
  3. Eerste Stappen naar Helderheid: ondersteund door ervaren coaches, krijg je de tools aangereikt om meer helderheid te vinden over wat je wilt in je leven of carrière.
  4. Ontdek je Innerlijke Liefde, Wijsheid en Kracht: ontdek jouw potentieel. Leer hoe je jouw innerlijke liefde, wijsheid en kracht kunt aanspreken om je dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.
  5. Zelfvertrouwen: na afloop van de retraite ga je met hernieuwd zelfvertrouwen naar huis. Dit vertrouwen zorgt voor moed en daadkracht bij het zetten van je volgende levensstappen.
 

"Het effect van de week was overweldigend. Ik ervaar nog meer vrede en rust in mijn leven, durf mezelf te zijn zonder excuses te maken".

Extra begeleiding mogelijk

De coaches bieden ook na afloop ondersteuning, voor wie nog verdere begeleiding nodig heeft. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat je de waardevolle ervaring van deze retraite blijvend in je leven kunt integreren.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Overzicht van het programma

Aankomst en Introductie

We verwelkomen je graag tussen 9.30 en 10.00 uur op locatie Welhoven in Vledderveen. Deze prachtige oude boerderij is een plek voor ontmoeting, onderzoek en inspiratie. Ze is omringd door een weelderige natuurtuin in volle herfsttooi. De tuin biedt diverse zitplekjes en is ingericht naar verschillende thema’s. Binnen vind je een grote leefruimte met open haard en een speciale meditatieruimte. Hier kun je rustig aankomen, je slaapplek klaarmaken en kennismaken met de andere deelnemers. Rond de middag starten we met het programma.

Het Programma

We volgen geen vast schema; ons programma past zich aan aan jouw behoeften en die van de groep. We leven volgens het ritme van de natuur en ons lichaam. Geïnspireerd door de herfst, het seizoen van loslaten, brengen we onze activiteiten in overeenstemming met wat de natuur en het weer ons biedt. We bieden een combinatie van groepsactiviteiten en individuele coachingsessies, en we dompelen ons onder in natuurbelevingsoefeningen, geïnspireerd door het concept van ‘bosbaden’.

Zelfreflectie en Groei

Je krijgt voldoende tijd voor persoonlijke reflectie en het bijhouden van een dagboek. Het vastleggen van je inzichten helpt je om waardevolle ervaringen te behouden en in je dagelijks leven te integreren. Regelmatig doen we als groep opstellingen, een krachtige manier om complexe vraagstukken visueel te maken. Deze opstellingen kunnen verrassende inzichten onthullen en aanzetten tot positieve verandering.

Diepe Verbinding

Begeleide meditaties en ‘Zijns’-oefeningen brengen je dichter bij je authentieke zelf. Ze helpen je om je innerlijke bronnen van liefde, wijsheid en kracht te herkennen en te omarmen. Na de dagelijkse activiteiten kun je je terugtrekken in de rust van de prachtige herfsttuin of de gezelligheid opzoeken rond de haard.

Voeding en Rust

Onze levensstijl tijdens de retraite is zo natuurlijk mogelijk. We genieten van eenvoudige, maar smakelijke vegetarische maaltijden, bereid met seizoensgebonden ingrediënten. Ontbijt en lunch volgen het ritme van je lichaam en de natuur. We eten gezamenlijk, bij het haardvuur of buiten op het terras, afhankelijk van het weer.

Afronding

We ronden de retraite af op zondag rond 16.00 uur. Deze vier dagen vormen een unieke gelegenheid om jezelf onder te dompelen in de natuur, te leren van ervaren coaches en je innerlijke landschap te verkennen. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze reis van zelfontdekking, loslaten en groei.

Ons verblijf in Welhoven

"Ik had verwacht hindernissen in het leven op te zoeken en een manier te vinden om hiermee om te gaan. Dat is gelukt! Net zoals rust vinden. Met dit natuur programma ga je de verdieping in, en vind je innerlijke rust".

Wandelgebied Drents Friese Wold

Wie zijn de coaches?

Praktische informatie

De tuin van Welhoven

Hou me op de hoogte zodra de data voor 2024 bekend zijn:

natuurretraites logo

Aanmelden voor Nieuwsbrief Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor onze webinar.
We sturen binnenkort de zoomlink naar je e-mail adres.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

natuurretraites logo

Contact opnemen