Next Step Natuurretraite


 6 – 11 mei 2024
Gelderland

Next Step – Natuur en zelfontwikkeling

Heb je behoefte aan innerlijke rust en ontspanning? Heb je vaak een vol hoofd, met kritische gedachten?

Stel je eens voor hoe het zou zijn om volledig te ontspannen tijdens een retraite, en veel in de natuur te zijn. Innerlijke stilte gaan ervaren, loskomen van gepieker en je minder zorgen maken. Leven vanuit moeiteloosheid. Hoe heerlijk!

Of je nu een druk hoofd hebt, innerlijke leegte ervaart, of een nieuwe richting wilt kiezen in je leven, deze retraite biedt je een unieke kans om jezelf te ontmoeten, persoonlijk te groeien en nieuwe stappen te zetten in je leven. Ondertussen krijg je allerlei tools aangereikt om beter om te gaan met lastige situaties, gedachten en gevoelens, zodat je leert een leven te leiden dat er voor jou toe doet.

Herken je dit verlangen? Deze 5-daagse Natuurretraite bied je de mogelijkheid om dit te verwezenlijken.

In het kort

Natuurlijke rust en groei bij Blisveld in Gelderland

Blisveld is een vrij gelegen boerderij met eigen weilanden, een meditatieruimte, en natuur rondom, waar we retraites organiseren. Je voelt aan alles dat het een hart heeft voor mensen, natuur en aarde, en waar spiritualiteit handen en voeten krijgt in het gewone dagelijks bestaan.

Op deze plek heerst een natuurlijk evenwicht tussen mens, plant en dier. Voor ons voelt het als een vruchtbare voedingsbodem voor de ziel. Hier kun je helemaal jezelf zijn en mag je als persoon jezelf op een natuurlijke manier ontwikkelen.  Net zoals de rest van de natuur dat daar doet.

Meer dan een gewone retraite

Deze retraite biedt niet alleen ontspanning en stilte. Wij, Johan en Helene, zijn twee ervaren coaches. We nodigen je uit tot een diepgaande verbinding met wie je van nature bent. We bieden coaching, meditaties, natuuropdrachten en opstellingen. Met de opgedane inzichten kan je thuis concreet aan de slag. Vanuit kalmte, balans en meer vertrouwen.

De natuurtuin

"Dit programma laat je terugkeren naar de rust in jezelf. Ik weet nu wat mij te doen staat, en voel daar vertrouwen in vanuit mijzelf".

Voor wie is deze retraite bedoeld?

Persoonlijk gesprek

Onze coachingretraites zijn voor veel deelnemers best persoonlijk en spannend. Je vraagt je af: past deze retraite wel bij mij?

Daarom bieden we je de mogelijkheid om via een vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek je vragen van tevoren met ons te bespreken.

Zo kunnen we samen verkennen of onze retraites passen bij jouw behoeften.
Coachgesprek

Ben jij klaar voor jouw Next Step? Wil je leren van je uitdagingen en moeilijkheden, en sta je open voor het onderzoeken van je innerlijke wereld? De Next Step natuur retraite biedt je de ruimte en de tools om de volgende stappen in je persoonlijke ontwikkeling te zetten. Kom en ervaar het zelf. 

Wat levert deze Next Step Natuur Retraite jou op?

Deelnemers aan eerdere retraites gaven deze opbrengsten aan: 

 • Meer bewustzijn en zelfverbinding: 
  weten wat belangrijk voor je is, en wie je werkelijk bent en wat je nodig hebt.
 • Nare of verdrietige ervaringen een plek geven: 
  het verleden achter je laten.
 • Zelfvertrouwen:
  met hernieuwd zelfvertrouwen naar huis. Het ervaren van moed en daadkracht voor het zetten van nieuwe stappen.
 • Balans en vernieuwing:
  nieuwe levensenergie, loskomen van de drukte van het dagelijks leven.
 • Eerste stappen naar helderheid: 
  beter weten wat je wilt in je leven of carrière.
 • Innerlijke Liefde, Wijsheid en Kracht: 
  je eigen bronnen aanspreken om je dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.
 
 

"Het effect van de week was overweldigend. Ik ervaar nog meer vrede en rust in mijn leven, durf mezelf te zijn zonder excuses te maken".

Met 3 maanden ondersteunende coaching

Mocht je na de retraite nog extra coaching (online of telefonisch) wensen, dan kun je nog 3 maanden hiervan gebruikmaken. Zodat jij al je retraite-ervaringen blijvend in je leven of werk kunt integreren. Deze coaching is alleen bedoeld voor de thema’s waar je tijdens de retraite aan hebt gewerkt. Het helpt je in lastige situaties en bij tegenslag de juiste flexibiliteit te behouden om te doen wat belangrijk voor je is

Ervaringen van eerdere deelnemers

Overzicht van het programma

Ma. : Aankomst (17:00-18:00)
 • Aankomen en landen
 • Je eigen (slaap)plek installeren
 • Kennismaking met de groep
 • Toelichting programma
Di. : Aanwezig Zijn
 • Mindfulness vaardigheden (in de natuur)
 • Gronden & centreren (in de natuur)
 • (Zelf)compassie
 • Avond: inspirerende film
Wo: Je Openstellen
 • Levensverhalen,
 • Anders leren omgaan met lastige situaties, gevoelens en emoties
 • (Familie- & natuur-)opstellingen
 • 12 uurs-solo (optioneel)
Do. : Je toekomst verkennen
 • Visualiseren van je verlangens
 • Wat laat je achter en wat neem je mee naar de toekomst
 • Waarden-opstellingen
Vr. : Doen wat er toe doet
 • Ervaringsgerichte vervolgstappen bepalen
 • Omgaan met tegenslagen
 • Zelfvertrouwen & -waardering versterken
Za. : Vertrek (9:30 uur)
 • Inpakken, opruimen 
 • Afscheid nemen

Van dinsdag t/m vrijdag is er de optie voor meditaties, persoonlijke coaching en een gezamenlijke talking stick sessies. We zijn vooral veel in de natuur. Uiteraard is er voldoende vrije tijd voor jezelf.

"Ik had verwacht hindernissen in het leven op te zoeken en een manier te vinden om hiermee om te gaan. Dat is gelukt! Net zoals rust vinden. Met dit natuur programma ga je de verdieping in, en vind je innerlijke rust".

Zelfreflectie en Groei

Je krijgt voldoende tijd voor persoonlijke reflectie, waaronder schrijven in je dagboek. Het helpt je om waardevolle ervaringen te behouden en in je dagelijks leven te integreren. Regelmatig doen we als groep opstellingen, een krachtige manier om complexe vraagstukken visueel te maken. Deze opstellingen kunnen verrassende inzichten onthullen en aanzetten tot positieve verandering.

Diepe Verbinding

Begeleide meditaties en ‘Zijns’-oefeningen brengen je dichter bij jouw innerlijke wijsheid. Ze helpen je om je innerlijke bronnen van liefde, wijsheid en kracht te herkennen en te omarmen. Na de dagelijkse activiteiten kun je je terugtrekken in je eigen ruimte of een mooie plek zoeken op het grote terrein.

 

Voeding en het natuurlijke leven

Onze levensstijl tijdens de retraite is zo natuurlijk mogelijk, zonder tijd en mobiel. We genieten van eenvoudige, biologische vegetarische maaltijden, bereid met producten van het seizoen. Ontbijt en lunch volgen het ritme van je lichaam en de natuur. We eten gezamenlijk, bij voorkeur buiten of onder de kapschuur.

 

Afronding

We ronden de retraite af op zaterdagochtend rond 9:30 uur. Deze 5 dagen zijn een unieke gelegenheid om jezelf onder te dompelen in de natuur en anders leren omgaan met een ‘vol hoofd’ of stresserende gedachten. We verwelkomen je graag op deze reis van zelfontdekking en groei. Doe jij mee?

Wie zijn de coaches?

Praktische informatie

Veelgestelde vragen:

 • Je krijgt binnen 1 dag de bevestiging dat je wel of niet op de deelnemerslijst staat.
 • Uiterlijk 5 weken van tevoren krijg je te horen of de retraite definitief wel of niet doorgaat. 
 • We sturen je een uitgebreid inschrijfformulier toe. 
 • Je krijgt van ons ook nog een paklijst van zaken die je minimaal bij je moet hebben. 
 • Natuurlijk krijg je nog een factuur van ons.

We hebben met iedereen van tevoren nog een telefonisch intakegesprek, omdat we het fijn vinden om iedereen van te voren alvast even te spreken. Meestal plannen we die 2 à 3 weken voor de retraite. 

De 3 maanden ondersteunende online coaching (video of telefonisch) is inbegrepen in de retraite, maar volledig vrijblijvend. Je dient zelf contact op te nemen, en deze coaching is alleen bedoeld voor het thema waarmee je tijdens de retraite hebt gewerkt.

Als je behoefte hebt aan coaching voor een ander persoonlijk thema, kun je ook gecoacht worden, omdat wij je al goed kennen. Daarvoor kun je afspraken maken met een van onze coaches.

 

 
 
 

Dit is een eerlijke en belangrijke vraag die we soms krijgen. Eerlijk gezegd, er zijn geen absolute garanties in persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling is een uniek en individueel proces, en de impact van een retraite kan variëren van persoon tot persoon.

We geloven echter sterk in de kracht van onze methoden. We gebruiken een combinatie van oeroude ‘Rites of Passage’ en bewezen effectieve methoden zoals Oplossingsgericht Coachen en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze methode zijn onderbouwd door duizenden wetenschappelijke onderzoeken.

Hoewel we geen 100% succes kunnen garanderen, kunnen we wel beloven dat we ons volledig inzetten om een natuurretraite te bieden die bevorderlijk is voor jouw groei en heling. Veel van onze eerdere deelnemers hebben positieve resultaten ervaren en sommigen beschrijven hun ervaring zelfs als levensveranderend. De feedback die we ontvangen, bevestigt dat onze retraites een significante impact kunnen hebben op het leven van deelnemers.

Onze aanpak is erop gericht om je de beste kans op een beter of ander leven te bieden. Het uiteindelijke resultaat hangt echter ook af van persoonlijke inzet en andere factoren die buiten onze invloed liggen. We zijn toegewijd aan voortdurende verbetering en leren van elke retraite om onze toekomstige programma’s nog effectiever te maken.

Dit gebeurt zo nu en dan, maar dat hangt af van je werkgever. Met name in hoeverre jouw vraag of thema werkgerelateerd is. De werkgever bepaalt zelf of hij de hele reis betaalt of dat hij deels de retraite betaalt.

Op het uitgebreid inschrijfformulier kun je aangeven waar de factuur naar toegestuurd moet worden.

Je krijgt van ons van tevoren nog een paklijst. We gaan uit van eenvoud. Je hoeft niet meer mee te nemen dan wat echt nodig is. 

Dat is een goede vraag. Je krijgt van ons nog een brief voor het thuisfront, waarin staat welk telefoonnummer zij kunnen bellen in geval van nood. Wij luisteren zowel ’s ochtends als ’s avonds deze voicemail af.

Aan de andere kant vragen we in het uitgebreide inschrijfformulier ook de naam en telefoonnummer van jouw contactpersoon. Zodat wij die kunnen bellen, mocht dat nodig zijn.

Je kan je inschrijven tot 5 weken voor aanvang van de retraite.

Vanwege de aard van deze natuurretraite is het niet mogelijk om te overnachten in een caravan of camper. De kracht van deze natuurretraite is dat je even helemaal op jezelf bent. Daarom is het ook niet mogelijk om een ‘Bed & Breakfast’ in de omgeving te boeken.

Aanmeldformulier:

natuurretraites-logo-scaled.webp

Ik wil graag een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek:

natuurretraites logo

Contact opnemen

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor onze webinar.
We sturen binnenkort de zoomlink naar je e-mail adres.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

natuurretraites logo

Aanmelden voor Nieuwsbrief Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl