Diepgaande 5-daagse
Natuurretraite
Terschelling
(2024)

Een meerdaagse retraite in de natuur

In deze natuur retraite leef je in het ritme van de natuur. Op Terschelling waar je de wind van het eiland door je hoofd laat waaien. Met om je heen alleen maar duinen, bos en strand. Je bent 5 dagen op een natuurplek in Terschelling, in een kleine groep. Er is tijd voor stilte, mindfulness en loslaten wat je niet langer dient. Je laat je inspireren door meditaties, oefeningen, (familie)opstellingen en solo- tijd in de natuur. Twee ervaren retraite coaches, Johan en Helene, begeleiden je hierin.

Terug in balans

Durf de ruimte te nemen om weer terug in balans te komen. Deze retraite is een fijne mix tussen bezig zijn met vragen die in je leven en even helemaal ‘niks moeten’. Jij zet jezelf in deze retraite centraal. We werken op een ervaringsgerichte manier aan vragen die je bezig houden.  Na afloop stap je opgeladen en vol energie op de boot. Terug op het vaste land weet je wat jouw ‘Next Step’ gaat zijn.

De week was daarmee al een groot cadeau, maar het effect daarvan naderhand was overweldigend. Ik ervaar nog meer vrede en rust in mijn leven, durf mezelf te zijn zonder excuses te maken.

Time-out voor jezelf in mindfulness

Deze retraite is een echte time-out! Eigenlijk ben je 5 dagen en nachten mindful aanwezig in de natuur. Je maakt een reis naar binnen en ontdekt opnieuw jouw authenticiteit. Rust in je hoofd, rust in je emoties en rust in jezelf. Hierdoor ontstaat ruimte voor 24/7 mindful leven. Een ruimte waarin ook helderheid zit over richting en zingeving in je leven.

Ik heb hier een super ervaring gehad en ook veel leermomenten die mij verder in mijn leven gaan helpen. Ik doe nu gewoon wat voor mijzelf goed voelt

Een meditatieve retraite met een solo in de natuur

Sommigen ervaren natuur retraites als een meditatieve retraite met je ogen open. Omdat je door de natuur alleen nog maar in het nu kan leven. Je hersenen stoppen even met nadenken over gisteren en morgen. Je zintuigen gaan meer open staan. Jouw puurheid proef je. Je mediteert op mooie plekken in de natuur van Terschelling, bijvoorbeeld op een leeg strand. Als de omstandigheden het toelaten krijg je ook solo-tijd in de natuur. Dit kan variëren van een halve dag tot 24 uur.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Vanuit stilte meer energie en plezier

Met deze retraite ben je even weg van hectiek en verwachtingen. Je leert onze 5-S principes, waarvan stilte een belangrijk onderdeel is van deze retraite, zowel tijdens wandelingen als tijdens diverse retraite opdrachten. Daarnaast raden we je aan om zoveel mogelijk in stilte te zijn. Waardoor je meer en meer bij je hart komt, om te ontdekken wat je hart te vertellen heeft. Als vanzelf ga je meer energie en plezier voelen.

Dit programma laat je terugkeren naar de rust in jezelf, waardoor duidelijker wordt welke keuzes je moet maken in je leven weer thuis. Het was heel fijn om met een kleine groep dit proces in te gaan.

Een goed gesprek

Tussendoor kan je altijd even met Johan of Helene in gesprek. Om je hart te luchten, een luisterend oor te vinden of met de vraag om jou een spiegel voor te houden.

Ik had verwacht hindernissen in het leven op te zoeken en een manier te vinden om hiermee om te gaan. Dat is gelukt! Net zoals rust vinden. Met dit natuur programma ga je de verdieping in, en vind je innerlijke rust.

Globale opzet 5-daagse

Op zondag vertrek je met de middagboot van Harlingen naar Terschelling.  Je levert bij aankomst mobiele telefoon en horloge in.  Daarna word je naar de locatie van de retraite gebracht. De rest van de middag richt je je eigen plek in, heb je tijd om te landen en leren we elkaar wat beter kennen.

Het is de bedoeling steeds op de retraite locatie of in de natuur zijn. We blijven dus weg van de bewoonde wereld. Stilte en eenvoud zijn belangrijke uitgangspunten. De oefeningen die je gedurende de dagen krijgt aangereikt zijn gericht op jouw persoonlijke thema.

Het eten maken we samen klaar. We leven zo puur natuur mogelijk en eten vegetarisch. Denk aan eenvoudige, maar lekkere maaltijden. Mocht je een speciaal dieet volgen, dan houden we hier zoveel mogelijk rekening mee (vegan/ glutenvrij).

Natuurlijk heb je ook genoeg tijd voor jezelf. Tijd voor schrijven of tekenen. Samen met anderen uit de groep heb je inspirerende gesprekken, omdat er een sfeer is waarin het veilig is om helemaal jezelf te zijn. In een omgeving waar nauwelijks licht is lijken de sterren op ons te vallen. Terschelling heeft het eerste Dark Sky Park van Nederland! ’s Avonds heb je mooie gesprekken. En natuurlijk is er tijd om lekker te chillen met elkaar. Of je af en toe even terug te trekken als je met niemand wilt praten.

Deze Nature Retreat is voor iedereen die tot rust te komen en dat wil combineren met een persoonlijk (groei)proces.

Toe aan een week waarin je jezelf diepgaand wilt ontmoeten? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Praktische informatie

Wie zijn de coaches?

Dit kan je van ze verwachten:

Hou me op de hoogte

Op dit moment kun je je nog niet inschrijven. Wil je bericht van ons, zodra je kunt inschrijven, vul dan onderstaand formulier in:

natuurretraites logo

Contact opnemen

Wat leuk dat je interesse hebt in onze retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor onze webinar.
We sturen binnenkort de zoomlink naar je e-mail adres.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

natuurretraites logo

Aanmelden voor Nieuwsbrief Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl