Je toekomst beleven vanuit het moment

Het lijkt een paradox, je volgt een training of coaching omdat je jouw werk en loopbaan richting wil geven, om dan te ontdekken dat het perfecte leven niet maakbaar is. Terwijl je misschien hoopte je ei van Columbus te vinden, je ware passie, je droombaan, je droomleven

In het moment je toekomst laten ontstaan

Het lijkt een paradox, je volgt een training of coaching omdat je jouw werk en loopbaan richting wil geven, om dan te ontdekken dat het perfecte leven niet maakbaar is. Terwijl je misschien hoopte je ei van Columbus te vinden, je ware passie, je droombaan, je droomleven. Niet meer twijfelen tussen dit of dat, en precies weten wat je verder te doen staat. Zucht. Zo werkt het (gelukkig) niet.

De beste toekomst is de toekomst die op je af komt en bij je past

Hoeveel fijner is het als je leert je te verhouden naar wat zich aandient, en in dit moment te ervaren ‘wat is’. En dan haarscherp te weten met heel je hart wat je te doen staat, of juist je twijfels toelaten en jezelf daardoor beter begrijpen. Met al je voelsprieten, zintuigen en niet wegduikend voor oude patronen die je terugduwen naar waar je was.  Durf jij jouw eigenaardigheden recht in de ogen te kijken? Om van daaruit steeds opnieuw verder te gaan en jezelf continu te ontwikkelen? Het vraagt lef om naar de toekomst te kijken als een eeuwig vernieuwend moment waartoe je je kan verhouden.

Vaak denken mensen dat ‘in het moment zijn’ hetzelfde is als niets doen

In het moment zijn wordt in één adem genoemd met Mindfulness, en daarmee niet actief met je gedachten bezig zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Als je de ervaring in het moment serieus neemt kan daar juist actie uit voortkomen, of een plan ontstaan. Je onderneemt actie, blijft daarin dicht bij jezelf en al ervarend stel je jouw plannen weer bij.

‘In het moment leven’, het klinkt zo cliché

Vaak wil je ook helemaal niet in het moment leven, bijvoorbeeld als je het koud hebt, chagrijnig bent, of narigheid in je leven meemaakt. Tenminste, dan heb ik daar het meeste last van. Dan wil ik juist dromen van betere momenten in de toekomst. Maar wie altijd maar verlangt naar betere, mooiere momenten is nooit HIER. Dat doet me denken aan die mooie kreet ‘live is what is happening to you while you’re busy making other plans’.  Als je meer HIER bent, blijf je nauw in verbinding met jezelf en met anderen. Dat geeft mij het gevoel voluit te leven.

Meditatie en mindfulness

Meditatie en mindfulness zijn prachtige manieren om meer te leren in het NU te zijn, en te zijn met wat er is. Doe dat vooral, zelf heb ik er ook veel aan. Met mijn lievelingsapp Insight Timer heb ik al veel mooie ‘niets’ momenten opgedaan en inzicht gekregen.  En ook een boek als ‘Het nu van moment tot moment’ van A.H. Almaas heeft mij erg geholpen om ‘aanwezigheid’ te beoefenen.

Training en coaching

Je hebt iets voor jezelf te leren of uit te zoeken. In onze trainingen en coaching, die erg op het hier-en-nu zijn gestoeld, ga je je eigen waarheden ontdekken. Je krijgt beter toegang tot je eigen liefde en wijsheid. Via ervaringsgerichte leeropdrachten ontwikkel je lef en basisvertrouwen om je eigen paden in te slaan. Die echtheid en puurheid is alles waard om voluit te leven. En de toekomst in het moment te laten ontstaan.

Helene

Dankjewel voor het invullen van het evaluatieformulier

Hartelijke groet,
Johan en Helene

Dankjewel voor het invullen van het inschrijfformulier

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor onze webinar.
We sturen binnenkort de zoomlink naar je e-mail adres.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

natuurretraites logo

Aanmelden voor Nieuwsbrief Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

natuurretraites logo

Contact opnemen