Waarom een natuur retraite?

Een natuur retraite biedt een ontsnapping aan de drukte en onrust van ons dagelijks leven en stelt ons in staat om in het moment te leven. Door ons te omringen met de rustgevende en inspirerende schoonheid van de natuur, kunnen we opnieuw verbinding maken met onszelf en onze waarden, wat kan leiden tot innerlijke rust en welzijn en ons helpt te ontdekken wat we werkelijk moeten doen.
Ival Nature retreats (ival.nl): black Umfulozi river view

Echt Zijn

Ieder mens verlangt naar authenticiteit. We willen niet alleen in het moment zijn, maar ook écht aanwezig zijn. Dit betekent loskomen van de externe drukte en innerlijke onrust. Het betekent jezelf toestaan om te zijn wie je werkelijk bent, zonder oordeel.

Prikkels

Dit is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In ons dagelijks leven worden we voortdurend blootgesteld aan externe prikkels die onze aandacht opeisen en onze gedachten afleiden. Daarnaast hebben we te maken met interne prikkels zoals gedachten, emoties en verlangens die ons meeslepen. Dit kan ons afleiden van het moment en leiden tot stress, angst en onzekerheid.

Innerlijke rust

Een natuur retraite biedt een uitweg uit deze drukte en onrust. In de rustgevende en inspirerende omgeving van de natuur kun je opnieuw verbinding maken met jezelf en het moment. Je ervaart de puurheid van de natuur en de echtheid in jezelf. De drukte van externe prikkels en de drukte van gedachten in je hoofd verdwijnen en maken plaats voor innerlijke rust. Tijdens de retraite ontdek je het zuivere leven en leer je te leven in het moment van moment tot moment.

100% puur

Tijdens een natuur retraite ervaar je je gedachten en emoties zonder dat je er door meegenomen wordt. Je emoties komen voort uit het moment en zijn 100% puur. Je voelt blijheid door de pracht van de natuur. Je laat je tranen lopen, omdat je zuivere liefde ervaart naar belangrijke anderen. Deze primaire emoties schonen je op en zorgen voor innerlijke rust en welzijn.

Leven in het moment

Door de rust en stilte van de natuur te ervaren, kunnen je je bewust worden van je diepere gevoelens, behoeften en verlangens. Daardoor stel je je open voor nieuwe inzichten en perspectieven. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de natuur en ontdek hoe het kan bijdragen aan je persoonlijke groei en welzijn. Geef jezelf toestemming om echt te zijn en te leven in het moment. De natuur wacht op jou.

Wijsheid en intuïtie

De natuur helpt je om je intuïtie te versterken en je bewust te maken van je eigen innerlijke wijsheid. Wanneer je je blootstelt aan de schoonheid en de energie van de natuur, verbind je je met het grotere geheel. Daardoor laat je je leven veel meer leiden door je eigen innerlijke kompas.

De natuur als spiegel

De natuur spiegelt jou wie je ten diepste bent. Het maakt je van verborgen potentieel en talenten. Jouw pad voor jouw toekomst ga je duidelijker zien. Dit helpt je om meer richting en focus te geven aan je leven, en om keuzes te maken die in lijn zijn met jouw ware Zijn en je authentieke waarden.

Weten wat je te doen staat

Echt zijn in het moment is wat we allemaal verlangen. Op een natuur retraite, kun je ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en de echtheid in jezelf ontdekken. Het geeft je de kans om weer in verbinding te komen met jezelf en je waarden, waardoor je helder krijgt wat je te doen staat.

 

Natuurretraites.nl : eenvoud en 100% natuur

Wij bieden je een natuurweek waarin je de ruimte en tijd hebt om je volledig te wijden aan de natuur en aan jezelf. Op onze retraites zijn er geen luxe faciliteiten zoals sauna’s, jacuzzi’s, zwembaden of luxe kamers. De maaltijden zijn voedzaam en gezond. De afwezigheid van “luxe” afleidingen draagt bij aan diepere verbindingen met jezelf en de natuur. De focus van onze retraites ligt op eenvoud en natuurlijk leven. Daarmee richt je je volledig op natuurlijk welzijn en je eigen innerlijke ervaringen en inzichten.

 

Dankjewel voor het invullen van het inschrijfformulier

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor onze webinar.
We sturen binnenkort de zoomlink naar je e-mail adres.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

natuurretraites logo

Aanmelden voor Nieuwsbrief Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
Natuurretraites.nl

natuurretraites logo

Contact opnemen